*** Декември 1934 г. Сталин открива заседание на Политбюро на КПСС: -

...
*** Декември 1934 г. Сталин открива заседание на Политбюро на КПСС: -
Коментари Харесай

В името на Путин: Часове след смъртта на Навални български медии ...

***

 

Декември 1934 година Сталин открива съвещание на Политбюро на Комунистическа партия на Съветския съюз:

 

- Другари, сполетя на огромно злощастие. Враговете на скъпата ни Родина убиха пламенния родолюбец и бунтовник, надълбоко уважаваният от нас другаря Киров.

Недочуващият Калинин:

- Кого са умъртвили?

Сталин сопнато:

- Многоуважаемият Киров!

Калинин обаче още веднъж:

- Кого са умъртвили?

Сталин, очевидно сърдит:

-  „ Кого, кого “… Когото е трябвало, него са и умъртвили.

 

(Руско национално твърчество)

 

***

 

16 февруари 2024 година съветският опозиционер Алексей Навални умира в затвор до Северния полярен кръг. Съобщението е на затворническата администрация, представена от кремълските официози.

Новината за гибелта на Навални още не е обиколила света, когато у нас се появиха мнения, като че ли написани от путинските железобетанни пропагандатори Маргарита Симонян и Владимир Соловьов и спуснати на български подизпълнители.

 

Коментар, подписан от някой си Андрей Исмагамбетов изпъква със заглавие: „ Реалността – в Русия Навални към този момент е пропуснат! В Европа също! “ В текста четем още: „ …в Русия никой няма да излезе на митинги, не тъй като ги е боязън, а по повода, посочена нагоре - тъй като Навални е предаден на политическа давност “.

Разбирате ли, в случай че навални беше прочут, руснаците щели да излязат, само че за какво да се хабят за незнаен човек. Не че ги е боязън, че ще бъдат задържани, бити, наказани и завлечени по лагери и затвори. Това даже не го помисляме, тъй като помним онази ария от соца: „ Я такой другой такой страны не знаю, где так вольно дышит человек “.

 

Дали Навални е доста или по-малко прочут вземат решение хората и историята. Миналата година филмът за него завоюва „ Оскар “ за писмено кино. Според доста хора това е върхът на известността.

 

Има и други обстоятелства . През 2010 година се появи видео на екипа на Навални за тайния замък на Владимир Путин на Черноморието. За 10 часа то е гледано от 18 млн души.

През 2021 година бе показан двучасов филм по разкритията за въпросния скришен замък край курортния град Геленджик, който коства над 1,3 милиарда $ и той събра 130 милиона гледания в YouTube. Общо до момента гледанията са над 890 милиона!

 

За естествените хора по света и в Русия обаче е доста по-важно това, което е направил Навални и на което е посветил живота си. Защото Навални живя, бори се и умря за свободата и за демокрацията в една страна, където за тези две думи гниеш в пандиза, бягаш от родината или падаш от балкона, да вземем за пример. Путин може да е супер прочут, само че с кървавите спорове, които разпали и войната против Украйна, военните закононарушения, с хилядите отвлечени украинчета в Русия, с погрома на мирни градове и села, с 340-хилядите починали руснаци в заграбените украински земи, с наложената тирания в Русия и преследването на всички инакомислещи… Към известността му да прибавим и стотиците задържани, тъй като се пробвали да оставят цветя в памет на Навални. Известен посредством... най-големия си конкурент.

 

Потърсих в Google кой е въпросният Андрей Исмагамбетов, само че не открих нищо. Потърсих и в съветския Google – отново нищо.

Но се натъкнах на негова публикация от 17.09.2023 година, оповестена в друга българска медия, известна с бетонната си пропутинската позиция: „ Русия надигра стопански Запада “.

Още същият ден в една-две съветски медии (същите са разгласили и текста за Навални…) въпросната публикация е преведена със заглавие: " Россия обогнала (в превод „ задмина “) Запад экономически ". Към него е прибавено: „ Коментарии болгар “. След описаните епични достижения на съветската стопанска система, откривате под публикацията няколко възхваляващи Путин и Кремъл мнения. На инцидентни читатели, а не написани по поръчка, нали? Обобщението обаче е, че „ по този начин мислят българите “. Всичките българи? Дали?

 

Долнопробна, ченгеджийска агитация. (Следващия път ще обявявам уеб страниците, които употребяват „ услугите “ на „ специалиста “ Андрей Исмагамбетов.)

 

Да забележим обаче по какъв начин тъкмо Русия е „ задминала Запада стопански “.

 

Според данни на Международния валутен фонд и Visual Capitalist 10-те страни с най-голям Брутният вътрешен продукт са следните: 

 

Съединени американски щати: 25,035 трилиона $.
Китай: 18,321 трилиона $.
Япония: 4,301 трилиона $.
Германия: 4,031 трилиона $.
Индия: 3,469 трилиона $.
Обединено кралство: 3,199 трилиона $.
Франция: 2,778 трилиона $.
Канада: 2,2 трилиона $.
Русия: 2,113 трилиона $.
Италия: 1,997 трилиона $.

 

Колко пъти се нанася съветският Брутният вътрешен продукт в американския? А в китайския?

Канада е с 38 милиона население и е пред „ великата “ съветска стопанска система!

Три американски щата – Ню Йорк, Тексас и Калифорния имат по-голям Брутният вътрешен продукт от цяла Русия!

 

Това е срам за Кремъл и Путин, само че те се хвалят.

 

МВФ разгласява и данните за Брутният вътрешен продукт на глава от популацията за 2023 година, което демонстрира действително кои са най-богатите страни:

 

Люксембург: 146 260 $ на човек.
Сингапур: 140 280 $ на човек.
Ирландия: 139 840 $ на човек.
Катар: 123 040 $ на човек.
Макао: 92 410 долара на човек.
Швейцария: 87 520 $ на човек.
Норвегия: 82 500 $ на човек.
Обединени арабски емирства: 81 750 $ на човек.
Бруней: 79 410 $ на човек.
Съединени американски щати: 78 420 $ на човек.

 

В тази ранглиста Русия е в девета глуха, макар, че е най-голямата страна по територия в света и има най-големите естествени запаси. Искате обстоятелства – това са обстоятелствата.

 

Само че за чугунените глави е значимо какво е спуснал Кремъл под формата на „ различно мнение “ или „ друга позиция “. Може да са неистини, само че са обичаните им неистини. Те са причините на чугуните против света, който се развива.

 

Путинистите не стопират да задават втори ден въпроса: Защо му е на Владимир Владимирович да убива Навални, като успеха на президентските избори след месец му е в забрадка вързана? А за какво му е било на Сталин да избива над 40 милиона съветски жители (според Солженицин са към 60 милиона), като цялата власт е била в ръцете му? Но ги е затрил, с цел да треперят от боязън останалите жители. Феликс Дзержински, първият комисар на вътрешните работи е казвал: „ Това, че не сте в пандиза не е ваша заслуга, а наш пропуск “.

Стана ли ви ясно, за какво Путин избива руснаци?

 

Вова Касапина си има обичани учители.

 

Навални не застрашаваше изборът на Путин за пети президентски мандат (толкова е бил и Сталин), тъй като бе в отдалечен сибирски затвор. Но разкриваше от години жестокостта, корупцията и лицемерието на путиновия модел на ръководство. Такова нещо никой деспот не прости.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР